Uuden-Seelannin Keltaisilmäiset Pingviinit Voivat Pian Kuolla Sukupuuttoon

Ilmastonmuutos uhkaa joitain tärkeitä Uuden-Seelannin asukkaita, ja auttamiseksi on vain muutama tapa.

Tutkijat ovat havainneet, että Uuden-Seelannin Otagon niemimaan keltaisilmäiset pingviinit eteläsaarella voivat kuolla sukupuuttoon vuoteen 2060 mennessä. Vuonna 2001 julkaistussa tutkimuksessa peerj, tutkijat ovat ennustaneet - pingviinien heikentyvän lisääntymismenestyksen ja nousevan valtameren lämpötilan vuoksi - laji tarvitsee voimakkaita suojelutoimia ilmastonmuutoksen selviytymiseksi.

Getty Images

Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto luokitteli linnun jo uhanalaiseksi ja se on Uusi-Seelanti tärkeä matkailukohde. Väestö on vähentynyt voimakkaasti 2013: n jälkeen, kun yli 60 aikuisten pingviinien kuoli vuodessa.

"Mahdolliset keltaisilmäisten pingviinien menetykset vievät eteenpäin heidän paikallisen sukupuutonsa", sanoi johtava tutkimuksen kirjoittaja Dr. Thomas Mattern Otagon yliopistosta. Tutkimus viittaa myös siihen, että aikuisten huono eloonjäämisaste voisi kiihdyttää lajien sukupuuttoa entisestään.

Mutta ilmastonmuutos vastaa vain osaa siitä, miksi nämä pingviinit katoavat: Tutkimuksessa ei voida ottaa huomioon ihmisten vaikutuksia, kuten paikallisen kalastuksen. Pingviinit tarttuvat usein verkkoihin ja ovat myrkyttämiä tuntemattomien ympäristössä olevien toksiinien kanssa.

"Toisin kuin ilmastonmuutos, näitä tekijöitä voitaisiin hallita alueellisella tasolla", Mattern sanoi.

Toinen tutkija, Otagon yliopiston villieläinten hoidon johtaja Phil Seddon sanoo, että projekti tarvittaisi enemmän aikaa tutkiaksesi tietoja, mitä lailla tapahtuu, mutta valitettavasti lailla ei ole aikaa varaa siihen.

Getty Images

"Ilman välittömiä, rohkeita ja tehokkaita säilyttämistoimenpiteitä menetämme nämä pingviinit rannikoltamme elinaikana", kirjoittajat kirjoittavat tutkimuksessa.

Koska pingviinit ovat helposti häiriintyneitä, Uudessa-Seelannissa on useita julkisen katselun piiloja, mukaan lukien Bushy Beach, Katiki Point ja Nugget Point Reserve.

Lisätietoja säilyttämisestä ja siitä, missä pingviinit ovat, löytyy Yellow-Eyed Penguin Trust -sivustolta.